Voetbalboeken

Steeds meer voetballers die met pensioen gaan zetten hun carrière op papier. Vaak kun je lezen hoe deze oud-profvoetballers aan de top zijn gekomen. Je krijgt een impressie van de meest bewogen periodes uit hun leven. Leef mee met de voetballers en lees hun verhalen. Sommige boeken zijn voorzien van grappige anekdotes en interviews met collega-voetballers en vrienden. Door het lezen van de verhalen krijg je een indruk van het leven wat zij geleid hebben. Dit leven kent vaak hoogtepunten zoals rijkdom en het winnen van een EK of WK. Veel voetballers zijn hun carrière begonnen in Nederland en hebben daarna voor internationale clubs gespeeld. Dieptepunten zijn langdurige blessures en scheidingen in hun privé leven. Het leven van een profvoetballer staat niet alleen maar in het teken van succes. In de boeken komt ook duidelijk naar voren wat het met je doet als je op straat overal herkent wordt en eigenlijk niet normaal meer even boodschappen kunt doen.

Bekende voetbalboeken

Veel voetballers proberen met het schrijven van een boek nog een beetje extra geld te verdienen. Hun verhalen kunnen je inspireren en je waarschuwen voor de valkuilen die beroemd zijn met zich mee brengt. Doe je voordeel met deze voetbalboeken wat voor je het weet ben je zelf een profvoetballer! Hieronder vind je een lijst van voetballers die hun ervaringen in de voetbalwereld hebben uitgebracht in een boek:

  • Gijp, René van der Gijp: oud-profvoetballer en bekend van het televisieprogramma Voetbal International.

  • Geen genade, Andy van der Mijde: oud-profvoetballer van o.a. Ajax. In het boek lees je meer over zijn roemruchte verleden met drank,drugs en seks.

  • Kieft, Wim Kieft: oud-profvoetballer die in zijn boek meer verteld over een geheim dat hij 20 jaar met zich mee droeg. Het boek van Kieft geeft een inkijkje in het leven met een verslaving.

Wil je graag een van bovenstaande voetbalboeken bestellen? Dan kun je deze bestellen door op onderstaande links te klikken.

William Hill TV
Voetbal tenues
Bwin Stream
Voetbal reizen