Fox Sports International

Fox sports wilde niet alleen de eredivisie overnemen, maar ook de concurrentie aangaan met Sport1. Dit is te merken aan het feit dat Fox sports niet alleen een eredivisie kanaal introduceerde maar ook een kanaal met buitenlandse sportwedstrijden. Ook hebben ze de focus verlegd van voetbal naar andere sporten zoals American Football. Door het uitzenden van deze wedstrijden willen ze abonnees weglokken bij Sport1 en naar hun eigen zenders brengen. In principe zendt de international-zender alle voetbalwedstrijden uit die ook op Sport1 te zien zijn, behalve de Champions League. Hier hebben Nederland 3 en Sport1 het alleenrecht op. Maar wat biedt deze international-zender? Lees hieronder meer over Fox sports international.

Europa League

Het wordt meestal gezien als het 2e clubtoernooi in het Europese voetbal, de Europa League. Normaal gesproken worden de wedstrijden hiervan uitgezonden op RTL7, maar sinds de overname van eredivisie live door Fox, hebben ze er ook voor gekozen om de Europa League uit te gaan zenden. Hier spelen clubs mee zoals AZ, PSV en Ajax. Maar de wedstrijden van die clubs worden gewoon uitgezonden op de gratis zender RTL7. Dus eigenlijk is de international-zender alleen van toevoegende waarde als je ook graag niet-Nederlandse Europa League-wedstrijden wilt bekijken.

Buitenlandse competities

De Europa League is niet het enige wat Fox sports international te bieden heeft. Buitenlandse competities zijn ook te bekijken op de zender. Op dit gebied is het eigenlijk een directe concurrent van Sport1. De competities die de international-zender uitzendt zijn:

  • Premier League (Engelse competitie)
  • FA Cup (Engels bekertoernooi)
  • FA Community Shield (winnaar League vs winnaar Cup)
  • DFB Pokal (Duits bekertoernooi)
  • Serie A (Italiaanse competitie)
  • League Cup (Engels clubtoernooi)
  • Coppa Italia (Italiaans bekertoernooi)
Football travel
Sporthuis
Voetbalshop.nl
Voetbalboeken